Monday, 20 June 2011

♥ nape kau still cyg dia ♥

nape
kw still cyg kan dia ,walau dia dah tinggalkan kw
nape kw still cyg dia , walau dia dah buang kw
nape kw still cyg dia , walau dia dah hancurkan hati kw 
nape kw still cyg dia , walau dia dah pijak cinta kw
nape kw still cyg dia , walau dia dah runtuhkan mahligai kw
nape kw still cyg dia , walau dia pergi tanpa belas
nape kw still cyg dia , walau kw menangis 
dia pandang kw penuh benci
nape kw still cyg dia , walau dia tak pernah fikir susah kw

KENAPA

SEBAB 

bila dia tinggal aq .. aq sedar kelemahan diri aq punca dia pergi
bila dia buang aq .. aq makin dekat ngn tuhan
dan aq tahu ini ujian tok aq baiki diri
bukan merosakkan diri dengan kebencian

bila dia hancurkan hati aq .. aq teringat betapa banyak hati dia
aq hancurkan tanpa aq sedari

bila dia pijak cinta aq
aq tahu cinta tuhh dah lame tak berkembang .. tak dibaja
atas kelalaian dan kealpaan aq
bila dia pijak cinta aq baru aq tercungap tok bernafas
dan cuba bangun dan kembang semula

bila dia hancurkan mahligai aq .. saat tuhh 
ia hanya mahligai kaca yang pudar sinarnya hanya tiang cinta yang buatkan ia
terus berdiri

bila dia pergi tanpa belas
aq kenal dia .. aq tahu dia berperang dengan diri
mencari kekuatan tok berlalu

bila dia pandang aq penuh benci
itu kerana dia cyg kan aq
walau dia cuba nafikan

bila dia tak pena fikir susah aq
sebenarnya dia tak pena berhenti memikirkan aq

dan 
kerana itu 
aq still cyg dia
dan mengharapkan peluang dari tuhan tok perbaiki segalanya
dan aq berjanji
walau sesaat aq takkan sia-siakan

ENDLESS LOVE


so 
ada sesapa yg pena ditinggalkan 
jeng jeng jeng 
jawab dalam hati kalau kowank malu 
standard procedure lah 
bila kena tinggal
ada orang lain
kita akan sedih
sesangat
nanges bekilokilo
semangat hilang
jiwa mati
takde mood
hati tak menentu 
fikiran sasau
antara simptom lah tuhh 

then 
terbitlah rase benci marah geram dendam
macam-macam rase lah kan
SEBAB 
kita nak ubat hati kita kan
konon lah kalau wat cam tuhh
kita akan cepat lupa kan dia
kita paksa diri tok benci dia
kita kata kat cume orang kita benci dia

TAPI 
bila dok sorang
mula lah 
sob sob sob 
nanges kerana rindu kat dia

ada tak kita fikir 
nape dia pergi 
adakah sume salah dia
some yess 
kalau kita renung diri
renung dalam-dalam
muhasabah diri
jangan terkejut
kalau kita ditemukan dengan salah kita
then
hepp .. hepp
jangan salahkan diri be a better person
thank too god atas ujian dan dugaan ini
kita mengenal diri


INGAT
SETIAP YANG BERLAKU ADA HIKMAHNYA ...

SUKE ? LIKE LAH

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...