Monday, 20 June 2011

♥ nape kau still cyg dia ♥

nape
kw still cyg kan dia ,walau dia dah tinggalkan kw
nape kw still cyg dia , walau dia dah buang kw
nape kw still cyg dia , walau dia dah hancurkan hati kw 
nape kw still cyg dia , walau dia dah pijak cinta kw
nape kw still cyg dia , walau dia dah runtuhkan mahligai kw
nape kw still cyg dia , walau dia pergi tanpa belas
nape kw still cyg dia , walau kw menangis 
dia pandang kw penuh benci
nape kw still cyg dia , walau dia tak pernah fikir susah kw

KENAPA

SEBAB 

bila dia tinggal aq .. aq sedar kelemahan diri aq punca dia pergi
bila dia buang aq .. aq makin dekat ngn tuhan
dan aq tahu ini ujian tok aq baiki diri
bukan merosakkan diri dengan kebencian

bila dia hancurkan hati aq .. aq teringat betapa banyak hati dia
aq hancurkan tanpa aq sedari

bila dia pijak cinta aq
aq tahu cinta tuhh dah lame tak berkembang .. tak dibaja
atas kelalaian dan kealpaan aq
bila dia pijak cinta aq baru aq tercungap tok bernafas
dan cuba bangun dan kembang semula

bila dia hancurkan mahligai aq .. saat tuhh 
ia hanya mahligai kaca yang pudar sinarnya hanya tiang cinta yang buatkan ia
terus berdiri

bila dia pergi tanpa belas
aq kenal dia .. aq tahu dia berperang dengan diri
mencari kekuatan tok berlalu

bila dia pandang aq penuh benci
itu kerana dia cyg kan aq
walau dia cuba nafikan

bila dia tak pena fikir susah aq
sebenarnya dia tak pena berhenti memikirkan aq

dan 
kerana itu 
aq still cyg dia
dan mengharapkan peluang dari tuhan tok perbaiki segalanya
dan aq berjanji
walau sesaat aq takkan sia-siakan

ENDLESS LOVE


so 
ada sesapa yg pena ditinggalkan 
jeng jeng jeng 
jawab dalam hati kalau kowank malu 
standard procedure lah 
bila kena tinggal
ada orang lain
kita akan sedih
sesangat
nanges bekilokilo
semangat hilang
jiwa mati
takde mood
hati tak menentu 
fikiran sasau
antara simptom lah tuhh 

then 
terbitlah rase benci marah geram dendam
macam-macam rase lah kan
SEBAB 
kita nak ubat hati kita kan
konon lah kalau wat cam tuhh
kita akan cepat lupa kan dia
kita paksa diri tok benci dia
kita kata kat cume orang kita benci dia

TAPI 
bila dok sorang
mula lah 
sob sob sob 
nanges kerana rindu kat dia

ada tak kita fikir 
nape dia pergi 
adakah sume salah dia
some yess 
kalau kita renung diri
renung dalam-dalam
muhasabah diri
jangan terkejut
kalau kita ditemukan dengan salah kita
then
hepp .. hepp
jangan salahkan diri be a better person
thank too god atas ujian dan dugaan ini
kita mengenal diri


INGAT
SETIAP YANG BERLAKU ADA HIKMAHNYA ...

SUKE ? LIKE LAH

Friday, 17 June 2011

♥ luahan hati wanita ♥

andainya laki tahu
apabila seorang perempuan jatuh cinta
lelaki itu tidak semestinya punya segalanya
tetapi lelaki itu adalah segalanya di hatinya 

andainya lelaki tahu
apabila seorang perempuan itu mengalirkan air mata
itu bukan bermakna dia lemah
tetapi dia sedang mencari kekuatan untuk terus tabah menyayangi lelaki itu

andainya lelaki tahu
apabila seorang perempuan marah
memang dia tidak mampu mengawal kemarahannya
tapi 
percayalah
itulah maknanya dia sangat mengambil berat & menyayangi laki itu

lihat saja pasangan yang bercinta
mereka jarang bergaduh
tapi 
percayalah
semakin bertambah sayang mereka pada seseorang
semakin pula banyak pertelingkahan berlaku

andainya lelaki tahu
apabila perempuan bercakap banyak
dia tidak pernah bermaksud tok buat anda rimas
tapi 
dia mahu anda mengenalinya ngn lebih dekat

andainya lelaki tahu
apabila perempuan kata dia mahu anda berubah
itu bukan bermakna dia tidak mahu terima kamu seadanya
tapi 
dia mahu menjadikan anda lebih baik
bukan tok dirinya 
tapi tok masa depan anda

andainya lelaki tahu
apabila perempuan cemburu & tidak caye kan anda
bukan bermakna dia tidak sayang
tapi 
dia terlalu cyg kan anda & masih menganggap 
anda
anak kecil yang masih perlukan sepenuh perhatian
kadang-kadang 
dia terlalu isaw sekiranya terlalu percaya
anda akan mengkhianati kepercayaan yang diberi
naluri keibuannya sangat kuat
dia mahu yang terbaik tok anda

andainya lelaki tahu
apabila perempuan merajuk
jangan kata dia mengada-ngada
dia bukannya mahu dipujuk dengan wang ringgit
atau hadiah sedozen
tapi 
cukup dengan perhatian yang boleh buat perempuan rasa dihargai

biarpun zahirnya permpuan nampak lemah
tapi 
dia mempunyai kekuatan sendiri yang bisa menggoncang dunia
dan mungkin bisa pula membuat lelaki lemah kerananya

jadi 
hargailah kehadiran seorang perempuan dalam hidup anda
kerana dia didatangkan bukan dengan kelemahan sahaja
tapi 
dia juga ada kekuatan tok menyokong anda & membuatkan hidup anda lebih sempurna

dia jugalah bakal menjadi perempuan yang berkerjaya isteri juga ibu kepada anak-anak anda 

SUKE ? LIKE LAH

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...